Generel information

Generel Information

Tryghed og sikkerhed

Hos von Sperling Kosmetisk Kirurgi er standarden høj, hvilket naturligvis også gælder patientsikkerheden. Derfor består von Sperling Kosmetisk Kirurgi kun af højt specialiseret personale, der er 100% gearet til at give dig en tryg og sikker oplevelse i klinikken og igennem hele dit forløb hos os. Fra start til slut til på gensyn.

Hvis du skal have lavet større kirurgi - i ansigtet eller på kroppen/maven - overnatter du hos os. Her vil en specialuddannet sygeplejerske observere dig og sikre, at du får et trygt første døgn efter din operation. Du vil blive udskrevet den efterfølgende morgen.

Vi tilbyder gratis kontroller efter din operation. Både i løbet af de første uger hos vores faste operationssygeplejerske, samt igen efter 3 måneder hos Marie Louise von Sperling. Du er altid velkommen til at kontakte os efter 12 måneder, hvis du har brug for yderligere kontrol. Eventuelle re-operationer er uden beregning - med mindre der ved første konsultation er taget et forbehold. 

Vi anvender markedets absolut bedste brystimplantater fra Mentor, Motiva og Silimed. Ved kapseldannelse re-opererer vi indenfor kapseldæknings-perioden på 1 - 5 år.  Du er altid omfattet af en tryghedspakke, der gælder i de 1 - 5 år. Ved ruptur af Mentor implantater er du dækket i mellem 10 - 25 år på implantat skift (som refunderes af Mentor).    

Vi gør selvfølgelig alt hvad vi kan for, at vores patienter er glade og tilfredse med deres behandlinger og resultater. 

Plastikkirurg Marie Louise von Sperling vil, sammen med klinikkens øvrige fagpersonale, sikre at du føler dig i trygge hænder - både før, under og efter - dit forløb hos os.

Ved alle indgreb betaler du til en lovpligtig patientforsikring. Det betyder at du er dækket af en forsikring fra Patienterstatningen, hvis der tilstøder uventede komplikationer. Læs yderligere nedenfor.

Hvis du har ønsker til behandlinger, som von Sperling Kosmetisk Kirurgi ikke udfører, så vil vi altid anbefale dig de bedste af vores kollegaer - afhængigt af specifikke ønsker og bopæl.

Styrelsen for Patientsikkerhed

Von Sperling Kosmetisk Kirurgi er registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed til at udføre kosmetiske behandlinger og kirurgi. Vi sikrer at vi lever op til den gældende lovgivning for kosmetisk kirurgi og behandlinger samt gældende anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen. 

Kan man søge erstatning efter en operation i udlandet?

I Danmark er det lovpligtigt at betale et gebyr til Patienterstatningen, der sikrer erstatning til patienter, der oplever uventede komplikationer. Du kan kun få erstatning efter klage - og erstatningsloven for behandlinger og operationer foretaget i Danmark. Hvis du bliver opereret i udlandet, er det ikke muligt at søge erstatning i Danmark. Behandling i udlandet er kun omfattet af den danske Patienterstatning, hvis du er blevet henvist af det offentlige sundhedsvæsen til behandlingen i udlandet.

Hvis du skal søge erstatning efter en kosmetisk operation i udlandet, skal du lave en civil-sag i det gældende land.

Kan man klage over en operation foretaget i udlandet?

Styrelsen for Patientklager kan kun behandle klager over fejloperationer og fejlbehandlinger udført i Danmark, Grønland og på Færøerne. Så selvom du er dansker og bor i Danmark, har du ikke mulighed for at klage over en operation foretaget i udlandet. En klagesag skal derimod afgøres i det pågældende lands retssystem. 

Betalings-information

En operation skal betales 3 uger før. Betalingen kan foretages med kontanter, indbetales via rettidig bankoverførsel eller med Visa/Dankort.

Indbetaling til bank via følgende konto:

Danske Bank

Reg: 3667 

Kontonummer: 12808909

International bankoverførsel:

SWIFT DABADKKK

IBAN DK2330000012808909

Hvis du bliver forhindret i at møde til en planlagt operation, skal du rykke din tid eller aflyse senest 3 uger inden.

Hvis du udebliver fra en operation, som kræver fuld narkose, er von Sperling Kosmetisk Klinik nødsaget til at opkræve et beløb på kr. 20.000. Udebliver du fra en operation i lokalbedøvelse, opkræver vi kr. 10.000.

Ved sygdom kan du, med fremvisning af lægeerklæring, få flyttet din operationsdato uden beregning.

PRAKTISK INFORMATION - hvad kan du forvente

Information om hver enkelt forløb, inklusiv hvornår du igen må dyrke motion, gå i bad, køre bil m.m. finder du under hver specifik operation i menupunktet "Behandlinger" øverst på websitet. Scroll helt ned i bunden under den ønskede behandling - til afsnittet "HVAD KAN DU FORVENTE". Her finder du information om forløbet før/efter operationen - inklusiv potentielle bivirkninger.

Mødetidspunkt på dagen, når du skal opereres

Senest 1 uge inden din operation, vil du på en SMS modtage dit eksakte mødetidspunkt på klinikken. Ønsker du et specifikt tidspunkt bedes dette oplyses, når du er til forundersøgelse/booker din operation. Vi kan ikke altid imødekomme alle ønsker, men vi gør alt hvad vi kan, for at det passer bedst i dine planer.

Din helt egen privat suite

Når du er tjekket ind til en operation hos von Sperling Kosmetisk Kirurgi, så får du din egen private suite.

Du deler ALDRIG værelse med andre patienter - og derfor er dine pårørende også hjertelig velkomne til at opholde sig på din suite, mens du bliver opereret. Det er også her, at du vågner op efter en operation.

Læs mere om de services vi ellers tilbyder under menupunktet "Services".

Faste

Operation i fuld narkose:

Du skal faste inden en operation i fuld narkose, da din mave skal være nogenlunde tømt for indhold. Ellers kan du risikere at maveindholdet løber ned i lungerne under operationen.

Du skal derfor faste minimum 6 timer inden din mødetid.

Vi anbefaler dog, at du drikker lidt saftevand eller vand indtil 2 timer før dit mødetidspunkt, men ikke noget andet (IKKE frugtjuice, mælk, sodavand eller lignende).

Hvis du tager et lægemiddel mod svær overvægt, skal du faste 12 timer før din mødetid.

Operation i lokalbedøvelse:

Ved en operation i lokalbedøvelse må du gerne spise et let måltid og drikke vand 1-2 timer før dit mødetidspunkt.

Fast medicin

Hvis du dagligt tager fast medicin, skal den indtages senest 2 timer før ankomst til klinikken og blot med lidt vand.

Blodfortyndende medicin og lægemidler mod overvægt skal sættes på pause 14 dage før din operation. Medicinen genoptages når du er blevet udskrevet.

Smertestillende medicin

Undgå smertestillende medicin, som indeholder acetylsalicylsyre en måned før operationen.

Du kan godt fortsætte med kosttilskud og vitaminer, selvom du skal opereres. Spis varieret og sundt, og få masser af søvn og motion. Det er kun en fordel, at du er i god form og balance.

Kosttilskud & motion

Før operationen:

Du kan godt fortsætte med kosttilskud og vitaminer, selvom du skal opereres. Spis varieret og sundt, og få masser af søvn og bevægelse. Det er kun en fordel, at du er i god form inden din operation.

Efter operationen:

Vi anbefaler også at du tager kosttilskud med zink, magnesium og Omega-fedtsyrer (fiskeolie) 3, 6 og 9 for at styrke cellemembranerne.

Du må ikke dyrke motion de første 4-8 uger. Find mere information om hver enkelt operation under "Behandlinger" i hovedmenuen.

Piercinger, ur, smykker, cremer og negle

Alle piercinger, ur og smykker skal være fjernet inden operationen. Vi anbefaler at du lader det ligge hjemme - men det ligger også trygt og sikkert hos os.

Du bør undgå creme på huden og neglelak på selve operationsdagen. Hvis du har kunstige negle eller gelenegle, skal du fjerne den på din højre pegefinger. Det er vigtigt, at du på operationsdagen tager et bad, hvor du vasker hele din krop grundigt i sæbe – også hænder og fødder - samt har renset negle.

Påklædning

Vi anbefaler, at du tager noget behageligt og løstsiddende tøj på, og gerne noget, der kan lukkes foran - en cardigan eller løs skjorte. 

Ved de fleste operationer af kroppen i fuld narkose beholder du din underdel af tøjet på.

Ved operationer i lokalbedøvelse (typisk øjenlågsoperationer) beholder du både din over - og underdel af tøjet på, medmindre et område af nedre krop skal opereres.

Du får til alle operationer udleveret en morgenkåbe & slippers til brug under dit ophold.

Brystkirurgi:

Du får en blød og støttende BH på efter operationen, som du skal gå med de første tre måneder. Ved dråbeformet implantater får du også et elastik-bånd (for at presse implantaterne nedad til dråbeformen), som du skal gå med nat og dag i 3 uger - og derefter 3 uger kun om natten. Du kan naturligvis tilkøbe ekstra hos os.

Mavekirurgi og fedtsugning:

Du får et støttende mavebælte/bånd/bukser på efter operationen, som du skal gå i tiden efter din operation. Når du bliver udskrevet, vil du blive informeret om, hvor længe du skal have det støttende mavebælte/bånd/bukser på. Du kan naturligvis tilkøbe ekstra hos os.

Udskrivelse & kontrolbesøg

Efter de fleste operationer bliver du udskrevet 4-5 timer efter dit mødetidspunkt. Andre operationer kræver overnatning, hvor du udskrives den efterfølgende morgen kl. 08:00. Find mere information om hver operation under "Behandlinger" i hovedmenuen.

Du bliver udskrevet af vores sygeplejerske. Her vil du blive grundigt informeret om forløbet efter din operation. Du vil også modtage din smerteplan med medicin til de første dage efter operationen samt det telefonnummer, du altid kan kontakte os på.

Når du udskrives, modtager du også din tid til 1. kontrol hos vores sygeplejerske. Antal kontrolbesøg efter operationen afhænger af din specifikke operation, men typisk vil det første besøg ligge cirka 7-10 dage efter operationen. Efter 3 måneder kommer du til kontrol hos kirurg Marie Louise von Sperling.

Brystikirurgi:

Du får en blød og støttende BH på lige efter operationen. Den skal du gå med i de første tre måneder. Ved dråbeformede implantater får du også et elastik-bånd med (for at presse implantaterne nedad til dråbeformen), som du skal gå med konstant (nat og dag) i 3 uger og derefter 3 uger kun om natten. Du kan naturligvis tilkøbe ekstra BH'er hos os.

Mavekirurgi & fedtsugning:

Du får et støttende mavebælte/bånd/bukser på lige efter operationen. Dette skal du gå med konstant i tiden efter din operation. Når du bliver udskrevet, vil du blive informeret om, hvor længe du skal have det støttende mavebælte/bånd/bukser på. Du kan naturligvis tilkøbe ekstra hos os.

Se også afsnittet "Efterforløbet & bivirkninger" nedenfor.

Transporten hjem

Det er ikke ansvarligt, at du selv kører bil på operationsdagen og lige efter en operation i fuld narkose. I den første uges tid efter operationen må du dog gerne begynde at køre igen, så længe du holder dig til korte ture.

Vi arrangerer gerne transporten hjem for dig, men vi anbefaler, at en pårørende henter dig, så der samtidig er support, hvis du skulle få det dårligt.

Efterforløb & bivirkninger

Information om efterforløbet, inklusiv hvornår du må dyrke motion, gå i bad og køre bil, finder du ved hver operation under "Behandlinger" i hovedmenuen.

Scroll helt ned i bundet til afsnittet "HVAD KAN DU FORVENTE". Her finder du specifik information vedrørende før/efter din operation, inklusiv potentielle bivirkninger.

Når du udskrives, modtager du også din tid til kontrol hos vores sygeplejerske. Antal kontrolbesøg efter operationen afhænger af din specifikke operation, men typisk vil det første besøg ligge cirka 7-10 dage efter operationen. Efter 3 måneder kommer du til kontrol hos din kirurg, hvor der også vil blive taget efter-billeder. Denne kontrol booker du selv ved ét af dine øvrige kontrolbesøg eller ved at ringe direkte til os. Før-billeder tages på operationsdagen. Både dine før og efterbilleder sender vi gerne til dig, blot du lader os det vide.

Generelt er det vigtigt at mærke kroppens signaler i efterforløbet. Og husk at resultatet af din operation ikke er statisk, men kan påvirkes af aldring, graviditeter, vægtsvingninger, rygning m.m. Der tager derudover minium 3 måneder før man kan se et nogenlunde endeligt resultat - og der er ofte mange faser.

Narkose

Mange er meget nervøse for narkosen, da det jo er et tab af kontrol og kræver fuld tillid til narkoselægen, der skal bedøve dig. Det er helt naturligt, at det kan føles overvældende.

Narkose er en meget sikker oplevelse for personer, der ikke fejler noget med hjertet og lungerne. Og de midler, der anvendes til at få dig bedøvet, gives i meget præcise doser, så de passer nøjagtigt til hvert enkelt menneske.

Narkoselægen beroliger dig på dagen og sikrer, at du kommer godt igennem operationen. Narkoselægen giver dig 100% opmærksomhed og overvågning under hele operationen.

Bedøvelsen indledes med en måling af dit blodtryk samt elektronisk overvågningsudstyr, der måler hjertefrekvens, EKG og blodets iltmætning. Du vil få lagt et drop, som narkosemidlet løber ind i.  Det virker smertestillende og får dig til at sove. Stoffet virker inden for få sekunder.  Du vil falde hurtigt i søvn, og du vil først vågne op igen, når operationen er ovre, og du kan komme ind i din private suite. Du vågner altså stille og roligt op - og kan have en pårørende hos dig, hvis du ønsker dette.

Øvrige services

von Sperlings primære formål er, at give dig en dybt engagerende og enestående helhedsoplevelse, der overgår alle dine forventninger - selvsagt både hvad angår resultatet af din operation - men også i forhold til den samlede oplevelse af, at være hos os.

I hovedmenuen finder du afsnittet "Services", hvor vi nøje har udvalgt de services, du vil blive forkælet med - og kan lade dig inspirere af, før, under og efter dit besøg hos os - fra musik og lydbøger til smertelindring og sund, healende kost.

Skulle du have glemt noget under dit ophold hos os (f.eks. tandbørste eller kam til håret), så har vi det naturligvis også det på lager.

Hvornår egner du dig ikke til kosmetisk kirurgi

Introduktion

Det vil i sidste ende altid være plastikkirurgen og anæstesilægen, der beslutter hvornår det er forsvarligt at operere et andet menneske. Der kan være yderligere årsager/sygdomme, som ikke er listet her - og som gør, at vi må afvise dig. Du er ALTID velkommen til at kontakte os inden du booker tid til en forundersøgelse - hvis du er i tvivl.

Vi kan ikke tilbyde operation, hvis en eller flere af følgende punkter passer på dig:

BMI

Dit BMI-tal må ikke ligge over 30. Du kan beregne dit BMI-tal online.

Vi tilbyder medicinsk vægttabsbehandling forud for en operation. Dette vil du blive oplyst om i en forundersøgelse, hvor du sammen med plastikkirurgen får lavet en udførlig plan

Tidligere narkose komplikationer

Tidligere tilfælde med alvorlige komplikationer i forhold til narkose - eller hvis der i den nærmeste familie er kendte genetisk, betingede alvorlige komplikationer i forhold til narkose.

Gravide

Kosmetisk kirurgi egner sig ikke til graviditets - og ammeperioden.

Andet

Diabetes type 1 (dog med visse undtagelser): Har du diabetes type 1 og skal i lokalbedøvelse, er der ikke restriktion.

Visse typer af blødningsforstyrrelser (f. eks. homozygot faktor V Leiden).

Har du ubehandlet forhøjet blodtryk, skal du først gå til egen læge i forhold til kontrol og behandling. Når dit blodtryk er behandlet, kan vi operere dig.

Woman's shoulder

Få en gratis forundersøgelse

Gratis og uforpligtende forundersøgelse.
Skriv til os her - eller ring på 91 56 55 21

Få en gratis forundersøgelse